Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pagina Wikipedia

Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...
 Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat
 Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...
 Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...
 

E Book Reader - Subiect General

- - - - -
  • Please log in to reply
437 replies to this topic

#307
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Formatele suportate de Kindle Wi-Fi (din link-ul pus de tine) sunt:
1 - Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC in mod nativ;
2 - HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP prin conversie.
Conversia presupune trecerea fisierelor din formatele de la (2) in formatele corespunzatoare de la (1).
Aceasta se poate face prin intermediul contului de la Amazon (expediezi fisierul pe e-mail la adresa ta 'Kindle' unde este convertit de boti, apoi ti se trimite inapoi fisierul convertit) sau prin intermediul unei alte aplicatii cum ar fi Calibre.

 Nikoles, on 09 iunie 2014 - 11:40, said:

http://www.amazon.co...&pf_rd_i=507846

Lamuriti-ma si pe mine, ce inseamna in practica asta:
"HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion"

Trebuie sa fac conversia unui JPEG in alt format ca sa-l vad pe acest Kindle? Trebuie sa fac conversia unui HTML ca sa-l vad pe acest Kindle? Atunci cum voi accesa pagini web cu browserul experimental? Face browserul conversia instant? Dar daca descarc (salvez) pe calculator pagini web si apoi le incarc prin USB pe acest Kindle nu le pot vedea direct, fara conversie? Am nevoie de un program pentru conversie? Daca da, care? Multumesc!

Deci, da!, trebuie sa faci conversia unui JPEG intr-un format compatibil. La fel in cazul fisierelor HTML, deoarece in mod normal nu citesti cartile in browserul experimental.
Nu am verificat daca poti copia fisierele html pe Kindle si daca le poti deschide in browser introducand o adresa/ cale/ link local.

Cel mai bun program pentru conversii de acest gen este chiar cel la care m-am referit mai sus. Totusi, la randul lor, anumite formate trebuie convertite inainte de a le deschide in Calibre, de exemplu, cu Microsoft Word sau alte aplicatii.

Pentru Kindle, in general, conversiile le faci din .EPUB, .DOC, .HTML in .MOBI...

Edited by _-_, 10 June 2014 - 13:47.


#308
Nikoles

Nikoles

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 27.09.2013
Deci cum banuiam. In realitate, acest Kindle suporta doar AZW3, AZW, TXT, PDF, unprotected MOBI, si PRC. Atat!
Ca restul, aproape orice fisier de alt tip (corespunzator) il poti converti direct in astea cu Calibre sau il poti converti intr-un tip ce poate fi convertit mai departe cu Calibre. Dar asta nu inseamna ca suporta toate aceste formate. Dar HTML si celelalte sunt puse acolo ca da bine la mobi. Ca sa fie si mai rau, pe multe site-uri (magazine electronice) din Romania uita sa specifice si de conversia aia.
In fine, pentru mine era suficient ca suporta text simplu si pdf, dar celelalte precum HTML erau binevenite dar nativ ca altfel, exact cum spuneam mai sus, convertesti aproape orice.
Am dat deja comanda, astept sa ma sune :)

#309
Nikoles

Nikoles

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 27.09.2013
Astazi a sosit noul meu Kindle. L-am conectat la calculator, am creat un folder pe el si am incarcat cateva PDF-uri. Numai ca nu imi arata nimic in Kindle. La "home" am

Kindle User's Guide, 2nd Ed
Set Up Your Kindle
Dictionaries (2)
Archived Items (0)

Deci asta este in meniul de baza. Am presupus ca ce tocmai am incarcat, acele PDF-uri ar trebui sa fie la Archived Items dar cand dau pe el apare:

"You must register your Kindle to view and download your Archived Items"

Well, inregistrat nu este inca, l-am primit sigilat si wi fi nu am si nici nu intentionez sa-mi iau de vreme ce nu exista browsing calumea pe el. Problema e: nu pot avea acces la nimic din ce incarc pe el de pe calculator atat timp cat nu este inregistrat?

#310
bbox

bbox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 744
  • Înscris: 12.05.2005
Cartile se pun in folderul Documents.
Merge si fara inregistrare dar nu vei putea face "colectii" de carti.

#311
Nikoles

Nikoles

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 27.09.2013
Eu am zis sa las libere toate folderele si fisierele cu care a venit aparatul si sa mi le creez pe ale mele separate. Incerc imediat sa le mut. Sper ca pot face foldere in acel Documents, altfel se va crea o mare inghesuiala de documente, sortate, dar prea multe la gramada.

#312
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 Nikoles, on 11 iunie 2014 - 13:20, said:

Astazi a sosit noul meu Kindle. L-am conectat la calculator, am creat un folder pe el si am incarcat cateva PDF-uri. Numai ca nu imi arata nimic in Kindle.

 Nikoles, on 11 iunie 2014 - 13:28, said:

Eu am zis sa las libere toate folderele si fisierele cu care a venit aparatul si sa mi le creez pe ale mele separate. Incerc imediat sa le mut. Sper ca pot face foldere in acel Documents, altfel se va crea o mare inghesuiala de documente, sortate, dar prea multe la gramada.

Ti-a raspuns colegul.
Nu trebuie sa faci alte foldere sau subfoldere. Copiezi direct in /documents tot ce ai de copiat. Directoare isi va face singur in functie de numele fiecarui fisier.
Trebuie sa iti faci cont la Amazon si sa inregistrezi Kindle-ul ca sa poti organiza cartile si sa salvezi modul in care le-ai organizat prin sincronizare cu contul Kindle (astfel, daca stergi un eBook si il adaugi iar mai tarziu, dupa sincronizarea cu contul Kindle va fi reorganizat conform preferintelor initiale). De asemenea, anumite operatii le poti face direct din cont de pe PC, ceea este mai usor decat de pe Kindle.

In ceea ce priveste pdf-urile: ai incarcat pdf-uri cu un format de pagina adaptat pentru eBook Reader?  Altfel ar fi un chin ca sa citesti un format A4 sau Letter....
Daca pdf-urile nu sunt scanate, atunci poti incerca sa extragi continutul si sa convertesti fisierul editabil intr-un format pentru eBook Reader (cum ar fi formatul .mobi).

#313
Nikoles

Nikoles

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 27.09.2013

 _-_, on 11 iunie 2014 - 14:47, said:

Daca pdf-urile nu sunt scanate, atunci poti incerca sa extragi continutul si sa convertesti fisierul editabil intr-un format pentru eBook Reader (cum ar fi formatul .mobi).

Da, exact despre PDF-uri urma sa intreb. Desi sunt suportate nativ, e aproape imposibil de folosit din cauza display-ului mic. Legat de conversia in .mobi aici:

http://manual.calibr...conversion.html

scrie ca "To re-iterate PDF is a really, really bad format to use as input. If you absolutely must use PDF, then be prepared for an output ranging anywhere from decent to unusable, depending on the input PDF."

Tocmai am convertit un PDF in .mobi. Dimensiunea e ok, dar era vorba de un pdf cu 1456 de pagini iar in ce a rezultat, surpriza, nu sunt pagini. Au rezultat in schimb 48149 de locatii care dupa ce ca sunt multe habar nu am cu ce din pdf au fost asociate.  In pdf stiai prin cuprins ca ai aia la pagina cutare. Navigarea e imposibila.

Sa extrag continutul ... am nevoie de mai multe detalii, este altceva decat am facut eu deja cu calibre? Si va fi folosibil rezultatul in sensul ca nu va fi doar citibil ci si usor navigabil?

Edited by Nikoles, 11 June 2014 - 18:01.


#314
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Depinde cum a fost creat pdf-ul. Daca fisierul rezultat iti apare gol, atunci inseamna ca paginile au fost, de fapt, doar imagini, nu text.
Daca pdf-ul a continut text, atunci il poti vedea dar, paginatia se strica atunci cand este trecut printr-o conversie de genul acesta.
Acelasi lucru s-ar intampla si daca ai incerca sa transformi un pdf scanat in text cu ajutorul unui program care stie sa faca recognitie optica de caractere (OCR).

Cu astfel de pdf-uri nu prea are rost sa pierzi vremea. Le citesti pe computer sau tableta...
eBook Readerele nu sunt facute pentru a vizualiza orice fel de pdf-uri.

Daca ai tu un document si modifici (reduci) marimea paginilor, apoi reformatezi documentul in asa fel incat sa se poata vizualiza bine, cu certitudine ca in situatia in care il vei salva ca .pdf isi va pastra formatul paginilor si il vei putea citi pe eBook Reader. Numai astfel de pdf-uri daca le gasesti sau le faci personal le poti vedea cum trebuie pe eBook Reader.
Chiar presupunand ca ai un pdf care contine doar text de la inceput pana la final si il selectezi pe tot, il copiezi in clipboard si apoi ii dai paste intr-un procesor de documente, tot nu vei obtine un document gata formatat. De exemplu, fiecare rand se va intrerupe printr-un 'line break' la acelasi cuvant la care se intrerupea in pdf daca reduci marimea paginii si atunci ar trebui sa editezi fiecare rand in parte pentru a elimina sfarsiturile de rand din interiorul unui paragraf. Sau aliniatele vor disparea si atunci, va trebui sa le refaci. La fel, taburile sau anumite formatari speciale din text (liste numerotate, tabele etc.). Presupune prea multa munca pentru a 'reface' documentul. Si nicio aplicatie nu va converti un pdf in mod corect atata vreme cat nu respecti paginatia initiala. Cum paginatia initiala este, de obicei, A4 sau Letter, iar tu ai nevoie sa o reduci la dimensiuni mai mici, nu va putea rezulta o conversie fara 'probleme'.

Daca ai achizitionat un eBook Reader doar pentru a vizualiza pdf-uri, atunci iti va fi ca si inutil...

#315
Nikoles

Nikoles

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 27.09.2013

 _-_, on 11 iunie 2014 - 18:40, said:

Daca ai achizitionat un eBook Reader doar pentru a vizualiza pdf-uri, atunci iti va fi ca si inutil...

Deci lista se subtiaza, tot mai putine formate pe care le suporta cu adevarat si dintre acestea tot mai putine utilizabile. BINE ca suporta totusi text pur. Cu asta sunt salvata. Stiu ca Kindle este pentru a citi carti, mai exact cartile de la ei. Dar nu se abtin in a-ti arunca in fata o lista lunga cu "capabilitatile" produselor lor.

In ce ma priveste, acest Kindle nu e tocmai pentru ce vreau eu dar nici piata nu otera variante. Totusi nu regret ca l-am luat, face si ce am eu nevoie. Am nevoie sa citesc documentatii fie ca sunt in pdf sau pagini web sau alt format. Dar vreau sa evit pe cat posibil monitorul (la citit). Cum conversiile si modul in care este tratat pdf-ul de kindle lasa mult de dorit sunt nevoita sa apelez la good old text pur. Asa ca imi iau frumusel textul de pe paginile web (adica ce ma intereseaza, nu ma intereseaza  flash, sau JS, prea rar poze) si il trec in editorul de text, il salvez ca txt si gata, numai bun de mutat pe Kindle. Si acesta vine formatat gata (nu mai trebuie sa-i fac nimic, doar copy paste din pagina web, are paragrafele unde trebuie, fara caratere in plus, etc.) si arata foarte bine pe Kindle. Nu mai trebuie sa citesc din monitor ore intregi.

#316
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Kindle nu este doar pentru a citi "cartile de la ei" (AZW, AZW3 etc. care sunt un fel de .mobi foarte comprimat). Se gasesc nenumarate carti in format .mobi sau in format .ePub (pe care il poti converti in .mobi sau in alt format compatibil Kindle cu ajutorul aplicatiei Calibre) desi, in general, astfel de carti sunt carti de fictiune. Pentru astfel de carti s-au creat eBook Readerele (de aici si dimensiunile mici ale ecranului).

#317
Diana_MM

Diana_MM

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 15.06.2014
Am o intrebare: ebook-readerele nu citesc nici pagini scanate cu un bookscanner (Iriscan book 3 executive), care le poate salva direct in format epub sau pdf? Oare pentru acestea merge optiunea de reflow? Intentionez sa imi iau un e-reader Kobo Aura si un bookscanner (am de citit multe carti de istorie pentru lucrarea de doctorat, carti care din pacate nu se mai gasesc de vanzare). Multumesc.

#318
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 Diana_MM, on 15 iunie 2014 - 23:33, said:

Am o intrebare: ebook-readerele nu citesc nici pagini scanate cu un bookscanner (Iriscan book 3 executive), care le poate salva direct in format epub sau pdf? Oare pentru acestea merge optiunea de reflow? Intentionez sa imi iau un e-reader Kobo Aura si un bookscanner (am de citit multe carti de istorie pentru lucrarea de doctorat, carti care din pacate nu se mai gasesc de vanzare). Multumesc.

In pagina produsului scrie ca suporta doar formatele jpeg si pdf (fara epub): https://www.irislink...-magazines.aspx
Kobo Aura nu suporta text reflow pentru fisiere pdf.

Din cate cunosc, aceasta functie  este suportata doar de eBook Readerele Sony si Nook (dintre marii producatori). Nu stiu exact si ce modele suporta/ nu suporta aceasta functie.

In ceea ce priveste scanerele portabile/ manuale Iris tin sa iti spun ca nu sunt chiar usor de utilizat, consuma mult timp si uneori elementele scanate se imbina prost sau ies deformate.
Am avut/ am si eu doua modele Iris, dintre care primul a fost inutilizabil. Alte persoane il abandoneaza dupa cateva incercari esuate de scanare. As zice ca este mult mai rapid sa faci fotocopii...

#319
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Ma tenteaza oferta de Kindle PaperWhite de la eMAG: http://www.emag.ro/e...8/pd/EW7WKBBBM/
L-am ratat cand era in promotie la aproximativ 500 RON.
Acum costa 589.99 RON, in schimb, se ofera cadou o husa stil coperta care costa 89.99 RON, deci pretul eBook Readerului ar fi tot 500 RON.
Este vorba de aceasta husa (smart cover cu functie sleep/wake-up care se activeaza la inchidere/deschidere): Husa de protectie A+ Slim pentru Kindle Paperwhite, Negru.
Detine cineva aceasta husa? Cum este?

#320
lucian2retec

lucian2retec

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 09.11.2006
eMAG vinde Kindle PaperWhite versiunea veche, generatia 1. Am vrut sa cumpar de la ei si i-am intrebat.
Am gasit generatia noua (2013), la acelasi pret la Altex, de unde am si cumparat. La generatia noua scrie "Amazon" pe spatele reader-ului.
Husa de la eMAG are partea din spate din plastic si este o copie dupa cea originala.
Am optat pentru o husa din piele eco de la e-store, de care sunt multumit. Tot de la ei am luat si folie pentru ecran, desi mi-au zis ca e pentru Kindle 4, s-a potrivit perfect la paperwhite.

#321
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
L-am vazut la Altex in magazin. Intr-adevar este noul PW la care scrie "Amazon" pe spate. Totusi nu stiu daca se justifica diferenta de pret (tinand cont de faptul ca Altex in acelasi pret nu il ofera impreuna cu acea husa cadou).

#322
lucian2retec

lucian2retec

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 09.11.2006
Diferentele sunt prezentate pe diverse surse. De exemplu o comparatie aici
Acum depinde de optiunile fiecaruia. Hardware nu sunt diferente majore, desi am inteles ca versiunea noua are un procesor mai puternic si se misca mai fluid.
Sa treci de la KP1 la 2 sigur nu se merita.
Eu am optat pentru versiunea noua fiindca am zis ca pentru o diferenta de 50 de lei e preferabil sa iau ultimul model, sa nu regret mai tarziu.

#323
nicos

nicos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 636
  • Înscris: 24.11.2002

 bbox, on 05 iunie 2014 - 11:55, said:

Oferta de ebook-uri in limba romana e foarte redusa, practic ai 2 variante, citesti carti in alte limbi sau apelezi la ebook-uri piratate.
Eu am cumaparat mai multe ebooks de pe Elefant si Polirom, nu mi s-a parut ca oferta este redusa. Dimpotriva, pare din ce in ce mai bine. In plus, pe Elefant exista optiunea pe site sa transmiti redactorului ca vrei o anumita carte, tradusa in lb.romana, in format electronic.

#324
bbox

bbox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 744
  • Înscris: 12.05.2005
Pe elefant la categoria sci-fi/fantasy am vazut cam 70 de titluri, asta este 0. Au multe carti (pe hartie) cu reduceri peste 50%, care au aparut acum multi ani, totusi varianta ebook nu exista.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate